Corbu is een kleine bladmuziekuitgeverij waar een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat. De uitgeverij is in januari 2018 opgericht door Mihai Scarlat en Marlies de Roos-Linden en heeft als doel de bijzondere muziek van de Roemeense Folklore te delen met de wereld. Middels de arrangementen van Mihai biedt Corbu een variatie aan klankkleuren en stijlen. Zo komt de ware schoonheid en complexiteit van deze muziek tot zijn recht.

Corbu biedt, naast muziek voor de meer bekende instrumenten, ook muziek aan voor minder bekende (folklore) instrumenten zoals Panfluit en Taragot.

De stukken in de boeken van Corbu zijn veelvuldig in de praktijk uitgevoerd door verschillende uitvoerende musici, waaronder Mihai en Marlies zelf. Vanuit deze ervaring wordt de muziek genoteerd en uitgegeven. Daardoor is de muziek van Corbu uitermate geschikt om te gebruiken tijdens concerten en in lespraktijken.

Kijk voor meer informatie over de musici die Corbu hebben opgericht op: www.ensemblemihaiscarlat.nl en www.marliesderoos.nl